O RASADNIKU AGRO MAX – VELIKA DRENOVA

Tradicija proizvodnje sadnica u porodici Đurić datira s početka XX veka. Selo Velika Drenova poznato je kao važno voćarsko-vinogradarsko područje, sa posebnim mikro-klimatskim uslovima i plodnom zemljištu i idealnim uslovima za proizvodnju sadnog materijala. Zbog takvih uslova, davne 1903. godine, osniva se Z.Z.“Velika Drenova“ i u to vreme organizuje najsavremeniju proizvodnju sadnog materijala u Evropi. Jedan od osnivača Z.Z. „Velika Drenova“ bila je porodica Đurić, kao jedan od najvećih proizvođača sadnog materijala. Polovinom XX veka Z.Z. „Velika Drenova“ prerasta u preduzeće „Vino Kalem“ koje postaje Centar kalemarstva poznat u celom svetu.

U toj proizvodnji veliki doprinos je davala i porodica Đurić sa godišnjom proizvodnjom 200-250.000 sadnica i bila jedan od najvećih kooperanata. Sadnice koje je proizvela porodica Đurić pored gradova i mesta u Srbiji kao što su:  Beograd, Subotica, Novi Sad, Niš, Smederevo, Požarevac… naše voćne sadnice možete naći po svim republikama bivše SFRJ (Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija), zemljama bivšeg SSSR-a, u Nemačkoj, Holandiji, Bugarskoj, Danskoj, Slovačkoj, Austriji, Poljskoj… Iz tako duge tradicije i iskustva porodice Đurić osniva rasadnik „Agro Max“ sa kojim nastavlja tradiciju proizvodnje voćnih i loznih sadnica dužu od jednog veka.

Porodica Đurić sa rasadnikom Agro max je danas najveći proizvođač voćnih sadnica u Velikoj Drenovi i jedan od najvećih porodičnih rasadnika u Rasinskom okrugu i Srbiji, sa proizvodnjom 130000-150000 voćnih sadnica (lična proizvodnja, bez kooperanata). 50% od naše proizvodnje ide u izvoz.

Ono što nas izdvaja od drugih je i činjenica da u procesu proizvodnje ne koristimo herbicide i druga ne adekvatna hemiska sredstva, što garantuje visok procenat prijema naših sadnica. Proizvodnja voćnih sadnica se odvija na parcelama na kojima se sadnice nisu proizvodile zadnjih desetak godina, a neretko i gde nikada nisu bile voćne sadnice.
Jako smo ponosni na činjenicu da podloge koje koristimo u proizvodnji 90% potiču iz sopstvenih matičnih zasada. Kalem pupoljci se kupuju od vodećih proizvođača iz te oblasti,a jedan od dobavljača je i institut za voćarstvo Čačak. Rasadnik poseduje sve potrebne resurse za proizvodnju 500 000 voćnih sadnica u vlastitoj proizvodnji( proizvodnji bez kooperanata),a sa kooperantima do 5 000 000 voćnih sadnica.

Još jedna dodatna garancija za kvalitet voćnih sadnica proizvedenih u našem rasadniku je kontrola proizvodnje voćnih sadnica koje obavlja ministarstvo poljoprivrede (uprava za zaštitu bilja) i poljoprivredna stručna služba Kruševac više puta u toku vegetativne godine, a analizu na prisustvo virusa obavlja institut za voćarstvo Čačak dva puta u toku godine.

Ukažite nam i Vi vaše poverenje i uverite se u kvalitet sadnica proizvedenih u rasadniku Agro max.

S poštovanjem, porodica Đurić i Rasadnik Agro max.

 

Proizvodnja i prodaja sadnica voca

Scroll