Prodaja voćnih sadnica – Smederevo

Prodaja voćnih sadnica Smederevo

Prodaja voćnih sadnica Smederevo

Podunavski okrug se nalazi u centralnom delu Srbije i njemu pripadaju: Smederevo, Smederevska Palanka i Velika Plana.
Zbog karakteristika zemljišta i terena, kao i povoljnih klimatskih i hidroloških uslova, pored Subotice, Grocke i Čačka, Smederevo u dunavsko-šumadijskom delu je poznato po najvećoj površini koje su pod jabukama u Srbiji.

Jabuka je veoma korisna namirnica koja obiluje raznim vitaminima kao što su: vitamin C, vitamin A, vitamin E, kao i vitamini B1, B2 i B6. Pored vitamina jabuka sadrži: kalcijum, kalijum, fosfor, magnezijum, gvožđe…
Najatraktivnije i najisplativije sorte jabuka koje se gaje u Smederevskom kraju su: crveni i zlatni delišeš, ajdared, greni smit, jonagold.

Kao i u mnogim drugim voćarskim krajevima širom Srbije, Smederevski voćari svoju jabuku najviše izvoze u Rusiju, a jedan deo u države EU. Takođe, zbog blizine Beograda, velika količina voća se proda na beogradskoj veletržnici. Pogledajte cene voća na beogradskoj veletržnici.

Pored velikog broja zasada pod jabukama, u Smederevu, tj. u podunavskom okrugu su prilično zastupljeni i ostali voćni zasadi kao što su: višnja, kruška, breskva, kajsija, dunja

Pored voćarstva, u podunavskom okrugu je prilično zastupljeno i vinogradarstvo. Procenjuje se da se voće i vinova loza uzgaja na površini od preko 7.000 hektara.
Na području Smedereva najzastupljenija je Smederevka koja je autohtona sorta vinove loze od koje se proizvode stona kvalitetna vina. Detaljnije informacije o sorti Smederevka možete pročitati na našem web sajtu.
Ako se odlučite za kupovinu loznog kalema sorte Smederevka ili za kupovinu drugih sorti loznog kalema iz naše ponude, pored direktnog kontakta sa nama, to možete izvršiti i preko naše online prodavnice.

Rasadnik Agro max iz Velike Drenove, kao jedan od najvećih proizvođača sadnica u Trsteničkom kraju, kao i jedan od najvećih porodičnih rasadnika u Rasinskom okrugu (Kruševac) i Srbiji, vrši prodaju i dostavu voćnih sadnica na teritoriji Podunavskog okruga, tj. za gradove: Smederevo, Smederevska Palanka i Velika Plana, kao i u svim ostalim manjim mestima. Pored voćnih sadnica jabuka, u ponudi imamo i ostale sadnice voća kao što su: voćne sadnice kruške, voćne sadnice višnje, voćne sadnice breskve, kao i mnoge druge voćne sadnice.

Ono što uvek želimo da istaknemo i sa ponosom napominjemo je da u procesu proizvodnje voćnih sadnica, loznih kalemova i sadnica ruža ne koristimo herbicide i druga ne adekvatna hemijska sredstva, što garantuje visok procenat prijema naših sadnica.

Za detaljnije informacije o voćnim sadnicama u našoj ponudi možete nas kontaktirati lično ili preko kontakt forme na našem web sajtu.

Scroll