Poštovani korisnici, molimo vas da pre korišćenja web sajta, pažljivo pročitate sledeće uslove. Svaka Vaša poseta ovom web sajtu, kupovina ili bilo koja druga aktivnost, znači da ste ove uslove pročitali i da se slažete sa njima u potpunosti.

1. Opšte odredbe

Rasadnik „Agro Max“ polaže autorska prava na sve sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, programski kod), kao i na većinu postavljenih fotografija. Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela ovog web sajta, bez pismene dozvole vlasnika ili proizvođača ove web prodavnice, smatra se kršenjem autorskih prava i kao takvo podložno je tužbi.

Rasadnik „Agro Max“ u svakom trenutku nastoji da Vam prikaže i opiše sve proizvode što preciznije, ali ne garantuje da su svi navedeni podaci u vezi sa: bojom proizvoda, postavljenom fotografijom ili zalihama na stanju, u svakom trenutku precizni.

2. Odredbe vezane za korišćenje usluga web prodavnice

Ovim odredbama korišćenja web prodavnice „Rasadnik Agro Max“ (u daljem tekstu: Opšti uslovi) utvrđuju se uslovi pod kojima se ostvaruje pravo na kupovinu i plaćanje proizvoda i usluga iz ponude preduzeća Rasadnik „Agro Max“ putem web prodavnice.

Web prodavnica omogućava punoletnim fizičkim i pravnim licima (u daljem tekstu: Korisnici) izbor proizvoda / artikala, uvid u cenu i karakteristike istih kao i online kupovinu.
2.1 Registracija korisnika

Korisnik se registracijom i kreiranjem naloga prijavljuje za korišćenje web prodavnice i ostvaruje pravo da putem web prodavnice vrši online kupovinu proizvoda / usluga.

Korisnik je u postupku kreiranja naloga i prilikom svakog kasnijeg unošenja podataka u obavezi da unese tačne i potpune osnovne lične podatke, a u vezi sa tim podacima, u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti, daje izričitu saglasnost „Rasadnik Agro Max“ da iste obrađuje i čuva za potrebe izvršenja njegovih obaveza u vezi sa proizvodima/ uslugama naručenim putem web prodavnice ili njegovih na zakonu zasnovanih obaveza, naplate potraživanja, razvoja njegovih usluga i sprečavanja potencijalnih zloupotreba.

Rasadnik „Agro Max“ će, u skladu sa važećim propisima, preduzeti sve raspoložive mere u cilju zaštite podataka o Korisniku, kao i o podacima o izvršenoj kupovini. Navedeni podaci će se smatrati poslovnom tajnom i nad njima se primenjuje Politika privatnosti ličnih podataka (više detalja pročitajte na stranici Politika privatnosti).

Podaci o korisniku koje korisnik dostavi „Rasadnik Agro Max“ neće biti korišćeni u cilju dostave reklamnih obaveštenja, osim ukoliko korisnik za to prethodno ne da izričitu saglasnost.
2.2 Cene proizvoda

Cene proizvoda / usluga su izražene u dinarima i iskazane su u bruto iznosu (sa svim pripadajućim porezima), za većinu proizvoda na sajtu, ukoliko nije drugačije naglašeno.

Rasadnik „Agro Max“ može promeniti sadržaj ovog sajta ili proizvode i cene navedene na sajtu u bilo koje vreme i bez prethodnog upozorenja.

Dostava proizvoda / usluga kupljenih putem web prodavnice, a u iznosu preko 20.000,00 dinara na adresu Korisnika vrši se o trošku „Rasadnik Agro Max“. Sve naručene proizvode ispod 20.000,00 dinara, šalju se kurirskom službom a troškovi isporuke padaju na teret kupaca.

2.3 Način plaćanja

Plaćanje proizvoda / usluga može se izvršiti pouzećem ili uplatom na račun (pravna lica) Rasadnik „Agro Max“, s tim da u slučaju plaćanja naručenih proizvoda / usluga pouzećem, Korisnik vrši uplatu porudžbine kurirskoj službi, prilikom preuzimanja paketa.

2.4 Pravo kupca / potrošača na „odustanak od ugovora / kupovine“

Kupac / potrošač po Zakonu o zaštiti potrošača ima rok od 24 sata od prijema pošiljke da se predomisli i odustane od kupovine a da pritom ne mora ni da odgovori zašto. Kupac / potrošač robu može da vratiti samo UZ FISKALNI RAČUN i napisan razlog vraćanja (predomislio se, ne odgovara, neispravno primljeno ili bez ikakvog komentara ukoliko ne želi da komentariše razlog vraćanja). Ako kupac / potrošač u navedenom roku ne želi da zadrži robu, može da izjavi odustanak bez negativnih posledica, odnosno samo uz pokrivanje troškova vraćanja / transporta robe.

Kupac / potrošač snosi isključivo direktne troškove vraćanja robe, osim ako se trgovac saglasio sa tim da ih on snosi ili ako nije prethodno obavestio kupca / potrošača da je sam kupac / potrošač u obavezi da ih plati. Trgovac nije odgovoran za oštećenja nastala usled neadekvatnog pakovanja robe i oštećenja u transportu robe (prilikom vraćanja) do mesta kupovine, tu odgovornost snosi sam kupac / potrošač.

Kupac / potrošač je u obavezi da robu vrati u originalnoj ambalaži uz obavezan fiskalni račun, a preporuka je da se napravi kopija fiskalnog računa i prateće dokumentacije. Kupac / potrošač je isključivo odgovoran za umanjenu vrednost robe koja nastane kao posledica rukovanja robom na način koji nije adekvatan, odnosno prevazilazi ono što je neophodno da bi se ustanovili priroda, karakteristike i funkcionalnost robe.

Trgovac (Rasadnik „Agro Max“) je u tom slučaju dužan da bez odlag

Scroll